A- A A+

Buitenschilderwerken

Het schilderen van buitenmuren is geen eenvoudige zaak. Om tot een duurzaam en kwalitatief goed resultaat te komen, is de voorbehandeling essentieel. Nalatigheid of een verkeerde productkeuze kan rampzalige gevolgen hebben. Bovendien speelt de ligging van de muren ten opzichte van de zonnestand een belangrijke rol.

Voorbehandeling

De aard van de ondergrond speelt een grote rol in de behandeling van de muren. De volgende vragen moeten eerst gesteld worden, alvorens het werk kan aangevat worden: Zijn de muren droog genoeg? Is er spouwverluchting aanwezig? Hoe staat het met de hechting van eventuele oude verflagen? De toestand van de gevel zal bepalen welke voorbereidende werken moeten uitgevoerd worden.

Soorten verf

Na de evaluatie van de ondergrond kan er bepaald worden welk soort verf het meest geschikt is om de gevel mee te schilderen.

Acrylverf is geschikt voor het schilderen van gevels. De verf is ademend en is bestendig tegen ultravioletstralen. De verf is bovendien ‘onverzeepbaar' en droogt sneller dan verf op oliebasis.

Silicaatverf is een verf van een minerale oorsprong. Silicaat ‘verkiezelt' door de omgevingslucht tot een minerale verflaag. Deze verflaag krijgt dezelfde bouwfysische eigenschappen als de betonnen of minerale ondergrond.

Vloeibare siliconen. Een groot voordeel hiervan is dat deze verf waterdamp doorlaat. Hij is bovendien zelfreinigend waardoor bijvoorbeeld de aangroei van mos en algen sterk wordt tegengehouden. Bijkomend voordeel is dat vloeibare siliconen zelden afbladderen. De verf zal eerder verpoederen en lijkt dan op kalkverf.

Kalkverf is een natuurlijk, milieuvriendelijk product dat ‘ademt'. Het is niet alleen ontzettend mooi, poederig en zacht, het houdt ook schimmels tegen en doodt bacteriën. Zuivere kalkverven zijn bovendien schimmelwerend en bacteriëndodend.

Kalleien. Deze verfsoort wordt gebruikt voor muren in een heel slechte staat (met verschillende kalklagen). Kalleien zijn dus bij uitstek geschikt voor oudere huizen.

Bekijk hieronder enkele realisaties en laat u overtuigen van onze expertise. Heeft u vragen of wenst u een afspraak te maken? Contacteer ons dan via onze contactpagina. Wij helpen u graag verder.